«Δίαυλος επικοινωνίας και διαλόγου για την πρόληψη» | 10η ΠΣΦΠ (περίληψη, βίντεο)

10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, «Πρόληψη… Η ζωή μας αύριο», Ιωάννινα, 15 – 18 Οκτώβρη 2015
«Δίαυλος επικοινωνίας και διαλόγου για την πρόληψη»

Ομιλήτριες: Κ. Πρωτοψάλτη, Κέντρο Πρόληψης «Άρηξις», Αιγάλεω – Αγία Βαρβάρα – Χαϊδαρίου, Μ. Παπανώτα, Κέντρο Πρόληψης «Σταθμός» Καλλιθέας & Μοσχάτου – Ταύρου, Λ. Ευσταθίου, Α. Τζάκου, Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό» Περιστέρι, Β. Αλεξάκη, Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» Κηφισιά, Α. Κευγά, Κέντρο Πρόληψης «Διέξοδος» Αχαρνές

Προφορική ανακοίνωση στην ενότητα: «Ανάδειξη και υποστήριξη της δουλειάς των φορέων Πρόληψης»

Περίληψη

Ο Δίαυλος είναι ένα μηνιαίο ηλεκτρονικό δελτίο που δημιουργήθηκε από τις επιστημονικές ομάδες των Κέντρων Πρόληψης Περιστερίου «Οδοιπορικό», Αιγάλεω – Αγίας Βαρβάρας – Χαϊδαρίου «Άρηξις», Αχαρνών «Διέξοδος», Κηφισιάς «Προνόη». Στην πορεία προστέθηκαν και άλλα Κέντρα, Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου «Σταθμός», και έχει φτάσει να είναι ένα δίκτυο 28 Κέντρων Πρόληψης.

Ο Δίαυλος προέκυψε ως απάντηση σε συγκεκριμένες ανάγκες της δραστηριότητάς μας. Η ανάγκη για επικοινωνία και ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων μεταξύ των Κέντρων Πρόληψης και άλλων φορέων που ασχολούνται με την Πρόληψη γίνεται σαφής αμέσως μόλις οι σχεδιασμοί των δραστηριοτήτων μας αρχίζουν να πραγματοποιούνται στο «πεδίο». Συχνά έχουμε την ανάγκη να δούμε και να καταλάβουμε τους τρόπους εφαρμογής και αντιμετώπισης των δυσκολιών σε διάφορες δραστηριότητες, να διερευνούμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την εργασία μας, να συνειδητοποιήσουμε την πολυμορφία των δραστηριοτήτων μας και να εμπλουτίσουμε τα μεθοδολογικά εργαλεία. Τέλος, διαπιστώνουμε την ανάγκη να συνεργαζόμαστε συντονισμένα σε προγράμματα διακοινοτικού χαρακτήρα.

Στόχος μας είναι ο «Δίαυλος» να αποτελέσει την ηλεκτρονική έκφραση μιας ευρείας διαδικασίας ενημέρωσης, επικοινωνίας και συνεργασίας όλων όσοι ενδιαφέρονται και εργάζονται για την Πρόληψη, να γίνει δίαυλος πληροφόρησης για τις δραστηριότητές μας και βήμα διαλόγου γύρω από τα θέματα που μας απασχολούν μέσα από την πλατύτερη δυνατή συμμετοχή των Κέντρων και άλλων φορέων Πρόληψης.

Ο «Δίαυλος» συμπληρώνει τα 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο της πρόληψης των εξαρτήσεων. Μέσα σε αυτά τα χρόνια οργάνωσε εκπαιδεύσεις, ημερίδες, τεύχη με θεματικές ενότητες. Επιλέξαμε να παρουσιάσουμε την πορεία μας με εικόνες, μουσική, πρόσωπα και στιγμές που ήταν ορόσημα στην μέχρι τώρα παρουσία μας.

Παρουσίαση

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s