«Πρόγραμμα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: “Δια-δίκτυο… κυκλοφορούμε με ασφάλεια”» | 11η ΠΣΦΠ (περίληψη, βίντεο)

11η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, «ΣυμΠλέοντας, Ξαναχτίζουμε Κοινότητες», Ερμούπολη, Σύρος, 18 – 21 Οκτωβρίου 2017
«Πρόγραμμα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: “Δια-δίκτυο… κυκλοφορούμε με ασφάλεια”» 

Ι. Βυθούλκας, Δ. Μάργαρη, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ζακύνθου «Η Στοργή», Ελλάδα

Προφορική ανακοίνωση στην ενότητα: «Δημιουργώντας εργαλεία πρόληψης»

Περίληψη

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ζακύνθου θα παρουσιάσει σε προφορική ανακοίνωση το πρόγραμμα «Δια-δίκτυο… κυκλοφορούμε με ασφάλεια» για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στόχος είναι να διερευνηθούν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των μαθητών και να τους ενθαρρύνει να προβληματιστούν σχετικά με τη συμπεριφορά τους στο διαδίκτυο. Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες δημιουργικής και κριτικής σκέψης απαραίτητες στην ενασχόληση τους με το διαδίκτυο. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από το διαδίκτυο και να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία και ζωή.

Παρουσίαση

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s