Πρόσκληση για υποβολή περίληψης για α) Προφορική Ανακοίνωση, β) Αναρτημένη Ανακοίνωση, γ) Βιωματικό Εργαστήριο στην 12η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Η Επιστημονική Επιτροπή της 12ης Πανελλήνιας Συνάντησης προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες να υποβάλλουν προτάσεις για ενεργή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της Συνάντησης με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 

α) Προφορική Ανακοίνωση
β) Αναρτημένη Ανακοίνωση
γ) Βιωματικό Εργαστήριο

Όροι για την υποβολή περίληψης

Παρακαλούμε πολύ να λάβετε υπόψη σας πως στην υποβολή προτάσεων για συμμετοχή με Ανακοίνωση ή Βιωματικό Εργαστήριo θα ισχύσουν οι ακόλουθοι όροι:

 • Κάθε φορέας ή οργανισμός έχει το δικαίωμα να υποβάλει έως δύο (2) προτάσεις για Προφορική ή Αναρτημένη Ανακοίνωση.
 • Κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα να υποβάλει ως δύο (2) προτάσεις στις οποίες το όνομά του να αναγράφεται πρώτο (να είναι κύριος/-α εισηγητής/-τρια) για Προφορική ή Αναρτημένη Ανακοίνωση.
 • Κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα να περιλαμβάνεται το όνομά του -σε οποιαδήποτε σειρά εκτός από πρώτο- σε απεριόριστο αριθμό προτάσεων για Προφορική ή Αναρτημένη Ανακοίνωση.
 • Κάθε σύνεδρος και κάθε φορέας ή οργανισμός έχει δικαίωμα να υποβάλει μέχρι δύο (2) προτάσεις για Βιωματικό Εργαστήριο.

Η Επιστημονική Επιτροπή θα ενημερώσει σε εύθετο χρόνο τους ενδιαφερόμενους εάν η πρότασή τους έγινε αποδεκτή, ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των εργασιών. Οι συγγραφείς παρακαλούνται να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στα συνημμένα Δελτία Υποβολής Περιλήψεων για Προφορικές, Αναρτημένες Ανακοινώσεις και Βιωματικά Εργαστήρια.

Κριτήρια για την επιλογή εργασιών:

α) Προφορικές Ανακοινώσεις

Επειδή ο αριθμός των Προφορικών Ανακοινώσεων θα είναι περιορισμένος θα τηρηθούν αυστηρά τα παρακάτω κριτήρια:

 • Να θέτουν προβληματισμούς τουλάχιστον σε έναν από τους τρεις βασικούς θεματικούς άξονες της Συνάντησης (βλ. δομή και θεματολογία).
 • Να είναι σύντομες. Η διάρκεια της παρουσίασης θα είναι αυστηρά 10’.
 • Να αναφέρονται κυρίως σε ολοκληρωμένες και μακροχρόνιες παρεμβάσεις.
 • Να μην έχουν ανακοινωθεί στο παρελθόν.
 • Οι συγγραφείς δεσμεύονται να καταθέσουν το κείμενο της ομιλίας ή την παρουσίασή τους μέχρι και την 31η Οκτωβρίου στη Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής, Σοφία Περακάκη, στο e-mail: kesan@her.forthnet.gr, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της θεματικής ενότητας και προκειμένου να συμπεριληφθεί στα πρακτικά της Συνάντησης.
 • Οι συγγραφείς δεσμεύονται να συνεργαστούν με τους συντονιστές των θεματικών ενοτήτων, για τον καθορισμό της σειράς παρουσίασης της εργασίας τους, καθώς και των βασικών θεμάτων στα οποία θα επικεντρώσουν, ώστε να αναπτυχθεί διάλογος και συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Σημείωση: Η Επιστημονική Επιτροπή, σε περίπτωση που χρειαστεί, θα ομαδοποιήσει τις προφορικές ανακοινώσεις με βάση τις θεματικές ενότητες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών με το ακροατήριο.

β) Αναρτημένες Ανακοινώσεις

 • Να είναι προγράμματα που δεν έχουν ανακοινωθεί στο παρελθόν.
 • Να αποτελεί περιγραφή/ ανακοίνωση ενός νέου εκπαιδευτικού εργαλείου/ υλικού, που έχει ήδη εφαρμοστεί.
 • Οι συγγραφείς δεσμεύονται να αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή ή ολιγόλεπτο βίντεο την αναρτημένη ανακοίνωση μέχρι και την 31η Οκτωβρίου στη Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής, Σοφία Περακάκη, στο e-mail: kesan@her.forthnet.gr, καθώς οι αναρτημένες ανακοινώσεις θα προβάλλονται καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή τους.

γ) Βιωματικά Εργαστήρια

 • Να έχουν βιωματικό χαρακτήρα.
 • Να δίνουν ερεθίσματα για συζήτηση και προβληματισμό τουλάχιστον σε έναν από τους τρεις βασικούς θεματικούς άξονες της Συνάντησης (βλ. δομή και θεματολογία).
 • Να παρουσιάζουν μία νέα προσέγγιση, τεχνική ή εργαλείο δουλειάς που έχει ήδη αξιοποιηθεί σε παρεμβάσεις πρόληψης.
 • Να έχουν ως στόχο την εμψύχωση και ανατροφοδότηση των στελεχών πρόληψης.
 • Να μην έχουν γίνει στο παρελθόν.

Οδηγίες για την υποβολή πρότασης

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των περιλήψεων για τις προτεινόμενες προφορικές, αναρτημένες ανακοινώσεις και βιωματικά εργαστήρια είναι η 10η Μαΐου 2019. Η υποβολή θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Σας ενημερώνουμε ότι δε θα υπάρξει παράταση υποβολής περιλήψεων.

Προσοχή! Με την υποβολή της πρότασής σας θα σας αποσταλεί email επιβεβαίωσης ορθής υποβολής και παραλαβής της. Σε διαφορετική περίπτωση παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής, Σοφία Περακάκη, στο τηλέφωνο: 2810.313.222 ή μέσω email στο: kesan@her.forthnet.gr

Η υποβολή θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της συγκεκριμένης φόρμας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s