Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αυτήν την περίοδο βιώνουμε μια πρωτόγνωρη συνθήκη. Η εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με τη χώρα μας αλλά και όλες τις χώρες της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου να λαμβάνουν διαρκώς μέτρα με στόχο τον περιορισμό του ιού.

Καθημερινά, οι επιστήμονες μας υπενθυμίζουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο για εμάς όσο και για τις ευάλωτες ομάδες, οι οποίες κινδυνεύουν περισσότερο από όλους. Ανάμεσα στις οδηγίες που δίνονται, μια από τις σπουδαιότερες -αν όχι η πιο σπουδαία- είναι αυτές τις ημέρες να παραμείνουμε σπίτια μας. Ο έλεγχος της διασποράς είναι πάρα πολύ σημαντικός και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον υποτιμάμε. Καθώς σε περίπτωση ραγδαίας εξάπλωσης του ιού το Σύστημα Υγείας απειλείται με κατάρρευση, γεγονός που θα αυξήσει δραματικά τη θνητότητα.

Αυτή η νέα συνθήκη επηρεάζει άμεσα τη δουλειά μας και τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να την κάνουμε έως τώρα. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μια σελίδα, μέσα στην οποία να ανεβάζουμε εκπαιδευτικό υλικό (π.χ. εφαρμογές, προγράμματα, οδηγούς χρήσεις κ.λπ.), που θα μπορείτε να κατεβάζετε και που πιθανόν θα σας βοηθήσουν στην εξ’ αποστάσεως επικοινωνία – εκπαίδευση – ευαισθητοποίηση των ομάδων στόχου με τις οποίες δουλεύουμε.

Ευχόμαστε να είμαστε όλοι καλά και καλή δύναμη!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου

Εφαρμογές, συνεργατικά εργαλεία, εκπαιδευτικά περιβάλλοντα